Instrukcje dotyczące wylęgu: Użyj 2g jajeczek krewetek solankowych na litr słonej wody.
Upewnij się, że temperatura wody jest utrzymywana w zakresie 26° - 29° podczas okresu inkubacji przy włączonej pompie powietrza. (Nie przekraczaj 30°C, ponieważ niewłaściwa kontrola temperatury jest głównym powodem złego wylęgu). Przewód powietrza powinien sięgać do dna naczynia wylęgowego, aby zapewnić energiczne i jednorodne mieszanie. Kamień napowietrzający nie jest zalecany.
Dodaj jaja do wody wylęgowej i upewnij się, że powietrze utrzymuje jaja w zawiesinie. Jaja wyklują się w bardzo małe, niemal mikroskopijne "Nauplii" (młode) w ciągu 18 do 30 godzin.
Można je odłowić, usuwając rurkę napowietrzającą i czekając od dwóch do pięciu minut, aż pomarańczowe nauplii wypłyną na dno stożka.
Po 24 godzinach należy przerwać napowietrzanie i odczekać 10 minut, aż nauplii opadną na dno. Puste muszle będą unosić się na powierzchni. Odessać nauplii na sito, ostrożnie przepłukać słoną wodą i nakarmić zwierzęta.
Czyste cysty artemii:
Ocean Nutrition zdaje sobie sprawę ze znaczenia odżywiania. Ikra Artemia firmy Ocean Nutrition jest idealna dla profesjonalnych hodowców i entuzjastów akwarystyki ze względu na niezmiennie wysoką jakość i dbałość o szczegóły podczas przetwarzania i pakowania.
Cysty Artemia, znane również jako jaja krewetek solankowych, mają wskaźnik wylęgu przekraczający 90%. Wylęgają się z nich Artemia nauplii (młode krewetki solankowe) w ciągu 18 do 30 godzin. Artemia nauplii to idealny żywy pokarm dla pierwszych stadiów wielu tropikalnych ryb morskich i słodkowodnych oraz wielu bezkręgowców.